Olika skicklighetsspel

Så vilka olika skicklighetsspel finns det då? Alla har olika åsikter kring många hasardspel och det är många som inte vill kalla vissa spel för detta. Men de som man kan säga helt klart är ett skicklighetsspel är betting och spel på odds med grund i vad ett skicklighetsspel innebär. Ett spel som kanske inte räknas som ett skicklighetsspel, men som ändå är väldigt roligt att spela är bingo.

Odds och betting förekommer främst inom sport men finns även inom andra områden. Här gäller det oftast att gissa sig fram till vilket lag som vinner en match eller ett mästerskap. Inom detta kan man läsa på om laget och se hur det gått tidigare för att skapa sig en uppfattning om hur det mest troligt kommer att gå och vad man ska satsa sina pengar på.
Odds finns även på andra saker såsom vardagliga händelser. Ett populärt odds är i det om i vilken svensk stad den första snön kommer. Detta går att förutse med hjälp av hur det varit tidigare år, vad värdet är för tillfället med mera.

Ett spel som inte innebär att satsa pengar, men som ändå kräver en del eftertanke och kunskap är schack. Här måste man kunna förutse vad motståndaren ska göra härnäst och försöka köra taktiskt. Schack räknas kanske inte in under just den gruppen av skicklighetsspel som vi i övrigt har pratat om, men som ändå kräver liknande kunskaper.

Vissa säger att även poker kan ses som ett skicklighetsspel då det gäller att kunna förutse vad som kommer att hända och hur stora chanserna att man vinner med sina kort är eller hur stor chansen är att man kommer att få en viss sifferkombination med tärningar. Dock är det många som hellre vill kalla det för ett slumpspel då slumpen avgör vilka kort som kommer upp. Dock har man nu sagt att man ska räkna poker som ett skicklighetsspel, då det är vad som krävs för att spela sina kort rätt.

Andra spel som ibland brukar räknas som skicklighetsspel är roulette och spel på olika automater. Dock kan man inte i dessa spel förutse någonting eller följa ett visst mönster i hur ofta ett visst utfall sker. Här är det precis som i bingo slumpen som avgör om du vinner eller ej. Dock vill vissa säga att roulette är ett skicklighetsspel då det här gäller att satsa pengar på olika utfall.

Urvalet av spel som kan räknas in under skicklighetsspel växer hela tiden och är någonting som blir allt mer vardagligt. Förr spelade man till exempel bara poker på olika casinon och liknande. Idag är det inte ovanligt att man spelar poker hemma med sina vänner.